İstanbul Süs Tavukları Derneği

Hedeflerimiz

TUTKUNUZU DESTEKLİYORUZ

İSTANBUL SÜS TAVUKLARI VE BAHÇE HAYVANLARI YETİŞTİRENLERİ DERNEĞİ KİMDİR?

Hayvan sevgisi ve kanatlı sevgisini yaşatmak bundan on beş yıl önce oldukça zahmetli bir durumdu.
Bahçesi olmayan , kümesi olmayan ama tavuk ve hayvan sevgisi olan birkaç arkadaşın başlattığı bir sosyalleşme hareketidir bu dernek.
O günün şartlarında tavuk sevgisini konuşmanın toplumda çok hoş karşılanmadığı zamanlar için aslında fikirlerimiz ulaşılması zor hayallerdi.
İlk gündem ve günlerimiz kafeste doğup kafeste ölen endüstriyel yumurta tavuklarının ayağı toprağa değmeli dedik ve evcil hayvan olarak süs tavuğu yetiştiriciliği fikri giderek olgunlaşmaya başladı…
Kimimiz öğretmen, kimimiz güvenlik görevlisi, kimimiz muhasebeci, kimimiz üst düzey yöneticiydik aramızda sosyal farklılıklar vardı ama bir araya gelip saatlerce ortak ilgimiz ve sevgimiz olan tavukçuluğu konuşuyorduk.
Bu sevgi ve samimiyet bir süre uluslar arası muadil dernek ve kulüpleri araştırdıktan sonra artık bir resmi oluşuma dönüşmeliydi.
İstanbul Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği bu alanda öncü ve ilklerin uygulayıcısı olarak Ömer Kılıçoğlu başkanlığında 2015 yılında resmen kurulmuş oldu.
Milli tavuk ırklarımızın tescillenmesi, ulusal hakemlerimizin eğitimi ve sertifikasyonu, Federasyon kurulumu, süs tavukları hakkında bölgesel ve ulusal basında tanıtım faaliyetleri, yurt içi ve yurt dışı fuar faaliyetleri , ulusal kümes hayvanları gösterileri ve Ülkemiz de sonrasında bu alanda gerçekleşen tüm bölgesel ve ulusal etkinliklerde derneğimizin tam desteği olmuştur.
Amacımız bir hobi olarak ülkemizde süs tavuğu ve bahçe hayvanı yetiştiriciliğinin uluslar arası stadartlarda yayılmasına katkı sağlamak ve hayvan sevgisinin kucaklayıcı etkisini genç nesiller tarafından anlaşılmasına vesile olmaktır.
Bu doğrultuda hedeflerimize ulaşmak için yardımcı olabilecek herkesi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Birkaç İyi Adam…

Kaleme Alan Sayın Yasin Yıldırım